Stichting BIZ Pannenhuis van start

Foto: Gemeente Lingewaard

Ondernemers op bedrijventerrein Pannenhuis konden stemmen voor invoering van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor hun bedrijventerrein. Uit de gehouden draagvlakmeting komt naar voren dat genoeg ondernemers dit initiatief steunen.

Op de foto staat het bestuur, van links naar rechts: Johan Sluiter, Hans Feijen, Wilie Verberck, Eric van Wissen, Etienne Vermeulen.

Wat is een bedrijveninvesteringszone (BIZ)?

Wat een vereniging van eigenaren is voor een gebouw, is een bedrijveninvesteringszone voor een bedrijventerrein. Stichting BIZ Pannenhuis wil het bedrijventerrein Pannenhuis aantrekkelijker en klaarmaken voor de toekomst. Het bestuur van de stichting kan hier nu mee aan de slag.

Activiteitenplan

De ondernemers van bedrijventerrein Pannenhuis stelden samen een activiteitenplan op voor de komende vijf jaar. Iedereen binnen de BIZ betaalt mee aan het onderhoud van hun bedrijventerrein. Zowel eigenaren als gebruikers. Voorzitter Wilie Verberck van Stichting BIZ Pannenhuis: “De eerste afspraak tussen ons bestuur en de gemeente is al gemaakt. Zodat we samen kunnen kijken waar we staan, waar we naartoe willen en hoe we de onderlinge afstemming beter kunnen maken de komende jaren. Fijn dat we dit vertrouwen hebben gekregen van onze achterban.”
De samenwerking tussen stichting en gemeente is vastgelegd in een uitvoeringsovereenkomst. Wethouder Johan Sluiter: “In een samenwerking met dit collectief kunnen wij als gemeente, maar bijvoorbeeld ook provincie Gelderland, sneller stappen maken om onze bedrijventerrein toekomstbestendiger te maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen