112

Tweede nachtelijke integrale controle buitengebied  

Foto: Politie

Medewerkers van Politie Gelderland-Midden, Wildbeheer Eenheid, Hengelsport Federatie Midden-Nederland, K3 Delta en gemeente Lingewaard voerden 9 juni samen een controle uit in het buitengebied van Lingewaard. Doel was om zicht te krijgen op eventuele illegale activiteiten.

Acht toezichthouders bezochten en controleerden tussen 21.00 en 03.00 uur verschillende locaties in het buitengebied, parkeerplaatsen en sportparken.

Waarschuwing

Illegale kampeerders, drinkende jongeren en hondenbezitters (loslopende honden) kregen een waarschuwing. In het buitengebied vonden de toezichthouders ook gedumpt afval. Op heterdaad zijn een illegale visser aan de Waal en een graffitispuiter bij de Betuwelijn aangehouden.

Preventief

Lingewaard organiseert vaker integrale controles. Dit keer gebeurde dat tot in de nacht. De actie had een preventief karakter; regelmatige controles moeten illegale activiteiten (dumpingen, stroperij, drugshandel) in Lingewaard voorkomen.
Burgemeester Nelly Kalfs kijkt terug op een geslaagde actie: “Ik vind het belangrijk dat we dit soort controles regelmatig doen om mensen met verkeerde bedoelingen een stap voor te zijn. Bovendien verbetert dit soort acties de samenwerking tussen de verschillende instanties. Dat vergroot uiteindelijk onze slagkracht. Samen zijn we sterker dan de som der delen.”

Aanleiding

Helaas staat de veiligheid in het buitengebied onder druk door de toename van criminele activiteiten. Door de uitgestrektheid van het buitengebied kunnen criminelen er vaak ongezien opereren. Om die reden vinden daar met regelmaat gevallen van stroperij, diefstal en dumping plaats en is het een gewilde plek voor drugscriminelen.

Verdachte situaties melden

Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800 7000. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900 8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen