Werkgroep vrachtverkeer Huissen praat over verbetering van veiligheid en vermindering van overlast

Foto: Pixabay

Op de route Karstraat-Stadswal door Huissen rijdt veel vrachtverkeer. Dit zorgt voor overlast en voor onveilige situaties.

Op maandag 5 juni kwam de Werkgroep vrachtverkeer Huissen voor het eerst samen om te praten over verbetering van de veiligheid, vermindering van de overlast van vrachtverkeer en vergroting van de leefbaarheid.

Werkgroep

De werkgroep bestaat uit diverse transporteurs uit Huissen, een logistiek makelaar van de provincie, vertegenwoordigers van politie, wijkplatforms, gemeente en de Actiegroep Huissen Veilig en Leefbaar. In oktober 2022 nam de gemeenteraad een motie aan waarin wethouder Sluiter de opdracht kreeg een werkgroep te vormen. Conclusie van de eerste avond is dat de ervaren overlast van de inwoners van Huissen verschillende oorzaken heeft. De grootste daarvan is de hoeveelheid vrachtverkeer.

Maatregelen

De werkgroep heeft samen doelstellingen geformuleerd. Ook is er gekeken welke maatregelen op korte termijn mogelijk zijn en welke meer tijd vragen. Eind juni is de volgende bijeenkomst van de werkgroep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen