Gratis cursus ‘Politiek actief in Lingewaard’ met drie bijeenkomsten

Foto: Gemeente Lingewaard

Wil je weten hoe de politiek in Lingewaard werkt? Overweeg je je politiek actief te worden?

Of wil je weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale politiek? Doe dan mee met de gratis cursus ‘Politiek actief in Lingewaard’ vanaf 26 september.

Cursus

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over hoe de gemeente in elkaar steekt. Ook als u bijvoorbeeld actief bent bij een sportvereniging, een stichting of anderszins met de politiek te maken heeft kan deze cursus voor u interessant zijn.
De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op het gemeentehuis in Bemmel in september en oktober. De bijeenkomsten vinden plaats in de avond en starten om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Deelname is gratis. De cursus gaat door bij minimaal tien deelnemers.

Programma

  • Dinsdag 26 september: Hoe werkt de gemeente? Taken en rollen van de gemeenteraad. Besluitvorming binnen de gemeente en de beïnvloeding daarvan. Uitleg over de instrumenten en de cyclus.
  • Woensdag 4 oktober: Kennismaken met de afdelingen binnen de gemeente: Sociaal domein, Technisch wijkbeheer, Financiën en Ruimtelijke ontwikkelingen.
  • Donderdag 26 oktober: Speeddaten met raadsleden, bijwonen van een raadsvergadering en afsluitend een borrel.

Voor alle inwoners

De gemeente streeft naar een diverse groep deelnemers aan deze cursus. Op die manier komen verschillende invalshoeken aan bod. Zij nodigt daarom ook iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze cursus.

Aanmelden en meer informatie

Je kun je aanmelden voor de cursus door een e-mail te sturen naar [email protected].
Heb je vragen? Dan kunt u contact opnemen met de griffie op telefoonnummer (026) 326 04 61 of per e-mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen