Open Monumentendag 2023 in Lingewaard dit weekend

Foto: Kasteel Poelwijk, Gemeente Lingewaard

Beleef en ontdek onze Lingewaardse monumenten! Dit kan tijdens het Open Monumentendag weekend op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Het thema dit jaar is ‘Levend erfgoed’. Kom je ook langs?

Activiteiten en nieuwe exposities

Op zaterdag kun je in Bemmel het Dijkmagazijn en Kasteel De Kinkelenburg bezoeken. Het Dijkmagazijn vertelt het verhaal van het water in de streek en het werk aan sterke dijken. In het kasteel is de trouwzaal te bezichtigen. In Angeren is op zondag Boerderij Walbeekschen Hof geopend. Een foto-expositie brengt de werkzaamheden op de steenfabrieken en bij boerenbedrijven weer tot ‘leven’.
In Doornenburg is op zondag het kasteel en Fort Pannerden te bezichtigen. Op de binnenplaats van Kasteel Doornenburg worden activiteiten georganiseerd. In het fort kun je een nieuwe tentoonstelling bekijken. Landgoed Poelwijk met de Poelwijktoren en Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt zijn het hele weekend geopend voor het publiek. Op het landgoed kun je wandelen en de toren beklimmen. In het oorlogsmuseum maak je een reis naar het verleden. Daar is ook een nieuwe expositie te zien over het Duitse vliegtuig dat in 2022 werd geborgen in Angeren.

Ambacht

In Huissen ben je op zaterdag én zondag welkom bij Kassencomplex Mea Vota, Stadmuseum Hof van Hessen en de Brouwketel. In Huissen werden in zo’n 300 kassen druiven geteeld. Veel is verloren gegaan maar het historisch kassencomplex Mea Vota staat er nog. Deze is het hele weekend open voor een kijkje én om druiven te kopen. In het stadsmuseum kun je de tentoonstelling over Huissen bekijken. Bij de ecologische woongemeenschap de Brouwketel ervaar je hoe het is om op ambachtelijke wijze te leven.

Meer informatie

Op www.openmonumentendag.nl/lingewaard(externe link) vind je meer informatie.

Kunst- en Cultuurfietsroute

Tijdens het Open Monumentendag weekend is er ook een Kunst- en Cultuurfietsroute langs alle kernen. Deze wordt georganiseerd door de Gelderse Poort. Diverse kunstvormen zijn te bekijken, te beluisteren en te beleven op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kijk op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl(externe link) voor de route en het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen