Week van de Ontmoeting groot succes

Foto: SWL

Van 28 september tot 4 oktober was de Week van de Ontmoeting. Met maar liefst 55 ontmoetingsactiviteiten in één week, overal in Lingewaard.

Het was een groot succes.

Voorbeelden

  • De Minkhof stelde haar deuren open met bijzondere extra activiteiten, zoals een wellnessdag en een Indische middag met origami en maaltijd. Met deze activiteit zijn maar liefst 75 nieuwe ouderen bereikt, die nog niet eerder deelnamen aan activiteiten van de Minkhof.
  • Een grenzeloos wandkleed in de maak: creatieve handjes van inwoners naaien iets op een stoffen tegel, thema ‘verbinding’. Nieuwe contacten zijn gelegd, nieuwe plannen gesmeed.
  • Er vonden ‘portretgesprekken’ in Lingewaard plaats, met waardevolle gesprekken tussen inwoners in de binnentuin van ’t Convent in Huissen; elk met een eigen verhaal. Zo vertelde iemand over zijn verslavingsverleden en iemand over de ervaring van het hebben van pleegkinderen.
  • Ook was er een activiteit voor vrijwilligers, professionals en bestuurders: op een drukbezochte netwerkbijeenkomst werden workshops gehouden over de waarde van betekenisvolle ontmoetingen in de wijk.
  • Ook onderdeel van het programma: de ondertekening van de pijlers van coalitie Één tegen eenzaamheid door wethouder Aart Slob. Dat betekent dat er in de komende jaren nog meer aandacht komt voor de aanpak van ontmoetingen.

Een bijzondere samenzijn

Week van de Ontmoeting
Muziekgezelschap ‘Bach zonder pruik’ speelde muziek van Bach

In de Week van de Ontmoeting was er een zeer bijzonder samenzijn voor een aantal mantelzorgers uit Lingewaard. Onder het genot van een hapje en drankje genoten zij met hun naaste van een klassiek concert in de huiskamer van één van de mantelzorgers. Muziekgezelschap ‘Bach zonder pruik’ speelde muziek van Bach, met een lichte knipoog naar de beroemde klassieke componist.

Raakten in gesprek

De deelnemers kenden elkaar nog niet allemaal, maar raakten in gesprek en wisselden ervaringen én telefoonnummers uit. Het hebben van een zorgtaak voor een naaste, is voor veel mantelzorgers vanzelfsprekend. Maar het neemt soms niet weg dat ze weinig tijd hebben om (leuke) dingen voor zichzelf te doen. Herkenbaar?

Heb jij ook interesse in mooie ontmoetingen?

Heb jij ook interesse in mooie ontmoetingen? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van SWL en kijk wat zij voor jou kunnen betekenen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel of app Maike van Kempen 0622933258.

Gecoördineerd door Stichting Welzijn Lingewaard

De gehele week is gecoördineerd door Stichting Welzijn Lingewaard, in samenwerking met onder andere gemeente Lingewaard, MEE Gelderse Poort, protestantse gemeenschap Huissen, CLink, Dominicanenklooster, Sportservice Lingewaard, SASA, De Minkhof, het jongerennetwerk Lingewaard, de HAN en de Zorgalliantie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen