Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023 bekend

Foto: Gemeente Lingewaard

Op dinsdag 10 oktober is in de TheaterKerk Bemmel stilgestaan bij de Dag van de Duurzaamheid en er waren bijna honderd geïnteresseerden aanwezig.

Een vast onderdeel van deze dag is de uitreiking van de Lingewaardse Duurzaamheidsprijs 2023. HetBabyGoed ging er met de juryprijs vandoor. De publieksprijs ging naar Kledingruilwinkel Lingewaard. Inwoners konden hier duurzame Lingewaardse initiatieven voor aandragen. Uit de kandidaten zijn vier genomineerden gekozen.

Uitreiking juryprijs

De juryprijs is dit jaar gewonnen door HetBabyGoed in Huissen. De jury heeft veel waardering voor de manier waarop dit kringloopbedrijf erin geslaagd is om een succesvol bedrijf te worden met hergebruik van babyartikelen. Hiermee draagt HetBabyGoed bij aan een circulaire economie. Hierbij zijn er minder grondstoffen nodig voor het maken van spullen en wordt onnodig afval voorkomen. Het bedrijf zet daarnaast ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in. Ook stellen ze babyartikelen beschikbaar aan weeskinderen in Marokko.

Publieksprijs

Ook is er een publieksprijs uitgereikt. In totaal zijn ruim 170 stemmen uitgebracht op de vijftien kandidaten. Met 51 stemmen heeft Kledingruilwinkel Lingewaard de publieksprijs gewonnen. De prijs is een waardering voor het bieden van de mogelijkheid om kleding te ruilen. Zo wordt de kleding hergebruikt en niet weggegooid.

Meer informatie

Kijk op de website van het Energieloket Lingewaard(externe link) voor meer informatie over de Lingewaardse duurzaamheidsprijzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen