Start werkzaamheden warmtenet NEXTgarden

Foto: Gemeente Lingewaard

Maandag 15 januari is de gemeente gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst aan verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.

Groen Gas Gelderland, eigenaar van de biovergister, heeft ook interesse om mee te doen met het warmtenet. Verder onderzoekt de gemeene of het warmtenet ook woonwijken en bedrijventerreinen kan verwarmen. De aanleg en uitbreiding van het warmtenet is een samenwerking tussen gemeente Lingewaard en DENG. Samen hebben zij hiervoor het Warmtenetwerk Lingewaard opgericht.

NEXTgarden energieneutraal

De gemeente zet zich in voor een groene toekomst, waarin iedereen voordeel kan hebben van het moois dat de glastuinbouw biedt. Daarbij heeft zij de ambitie in 2030 helemaal energieneutraal te zijn. De aanleg van het warmtenet is hier onderdeel van. Net zoals de twee zonneparken die zijn gerealiseerd en een hout gestookte biomassacentrale en biovergister. Met een unieke mix van energiebronnen maakt de gemeente een duurzaam en betrouwbaar warmtenetwerk. Hiermee kan ze schone en duurzame warmte leveren aan bedrijven en woonwijken in de omgeving. Gemeente Lingewaard streeft er zelfs naar dat het warmtenet van NEXTgarden een rol gaat spelen in de regio Arnhem en Nijmegen. Hiermee kan deze ambitie als groene energie hub van de Groene Metropoolregio waarmaken.

Meer informatie

Voor meer informatie over NEXTgarden kun je terecht op www.nextgarden.nl(externe link). Of stuur een e-mail naar [email protected] of bel met de gemeente Lingewaard (026) 32 60 111. Zij beantwoordt graag jouw vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen