Inspiratieavond op 5 maart: ‘Doornenburg en Gendt in het groen’

Foto: Gemeente Lingewaard

Inwoners van Doornenburg en Gendt kunnen meehelpen om de biodiversiteit in het buitengebied van Lingewaard te versterken. Op dinsdag 5 maart organiseert de gemeente samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland een inspiratieavond ​‘Doornenburg en Gendt in het Groen’.

Ook kunnen inwoners uit het buitengebied zich aanmelden voor een kosteloos veldbezoek met biodiversiteitsplan.

Landschap

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt ook voor het aanbrengen van landschapselementen als hoogstamboomgaarden, struweelhagen, knotwilgen of singels. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor het Rivierengebied.

Speciaal project

Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Doornenburg en Gendt. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen die de biodiversiteit versterken. Samen met de provincie Gelderland maakt Gemeente Lingewaard het project financieel mogelijk.

Aanmelden en meer info

Meld je aan voor de inspiratieavond op 5 maart. Aanmelden voor een kosteloos erfbezoek met advies kan ook. Kijk op de website van Stichting Landschapsbheer Gelderland(externe link) voor meer informatie en om je aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen