Vijf duurzame tips

Foto: Energieloket Lingewaard

Bij het Energieloket Lingewaard werken zo’n vijftien ervaren mensen. Ze staan jou te woord bij inloopmiddagen, leggen huisbezoeken af en organiseren evenementen.

Hieronder vind je vijf tips van ervaren medewerkers over het verduurzamen van jouw woning:

  1. Tip van Gerard: “Start met isoleren en ventileren. Zo kun je met een CO2-meter de kwaliteit van het binnenklimaat meten. Als de waardes oplopen moet je extra ventileren.”
  2. Tip van Huib: “Begin met iets dat geld oplevert. Zonnepanelen bijvoorbeeld. Het geeft een kick om te zien hoeveel stroom die opwekken. Jouw energierekening wordt ook direct lager.”
  3. Tip van Boudewijn: “Gebruik een energieverbruiksmeter. Veel mensen schrikken hoeveel energie bepaalde apparaten gebruiken. Zo’n meter geeft je dus veel inzicht en kan helpen bij gedragsverandering.”
  4. Tip van Hans: “Isoleer stap voor stap en plan de maatregelen op de goede momenten. Zo kun je een cv-ketel op de lange termijn misschien vervangen door een warmtepomp.”
  5. Tip van Rob: “Kijk kritisch naar jouw eigen woning en kom langs bij het loket. Zo kun je meedoen met een warmtewandeling of een afspraak maken met aan adviseur. Zij helpen bij verduurzaming.”

Bezoek het loket

Je kunt het Energieloket Lingewaard bezoeken voor advies op maat. Bekijk hier de actuele openingstijden(externe link).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen