Gemeente Lingewaard zoekt weer rivierjutters

Foto: Gemeente Lingewaard

Help je met jouw vereniging graag mee aan een schonere omgeving? Dit kan, als rivierjutter!

Met jouw vereniging ga je langs de oevers en de uiterwaarden van de Waal, de Rijn en de Linge om afval op te ruimen. Hiermee help je mee aan het project #Lingewaardschoon.

Doe mee op 13 april

Verenigingen uit Lingewaard vraagt de gemeente mee te helpen om afval op te ruimen. Op zaterdag 13 april van 9 tot 13 uur is dit in de uiterwaarden van de Waal én langs de Rijn en de Linge. Alle Lingewaardse rivierjutters gaan dit voorjaar dus op dezelfde dag op pad. Voor het opruimen van een gebied krijgt iedere vereniging die meedoet €200,-. Een vereniging stelt zelf een groep samen van vrijwilligers die het gebied opruimen. De groep moet uit minimaal acht personen bestaan. De gemeente zorgt voor materialen en afvoer van het afval.

Aanmelden op 29 maart

Aanmelden kan op 29 maart maart tussen 08.00 en 17.00 uur. Per vereniging deelt de gemeente één gebied uit. Zij selecteert op tijd van aanmelding. Als er meer verenigingen aanmelden dan Zij kunnen plaatsen, dan kijkt ze naar de deelnemers in voorgaande jaren. Hierbij krijgen nieuwe verenigingen voorrang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen