Keukentafelgesprekken met boeren en (glas)tuinders

Foto: Gemeente Lingewaard

De gemeente begint binnenkort met een serie keukentafelgesprekken met boeren en (glas)tuinders. Wethouder Maarten van den Bos is dan aanwezig om de opzet van de keukentafelgesprekken toe te lichten.

De startbijeenkomst voor deze gesprekken is op dinsdag 23 april aanstaande in Café-Zalencentrum De Kolk in Haalderen vanaf 19.30 uur.

Waarom?

Gemeente Lingewaard wil via persoonlijke gesprekken beter inzicht krijgen in de verwachtingen en plannen van de agrarische ondernemers. Deze boeren en (glas) tuinders hebben een grote invloed op de inrichting van het buitengebied. De keukentafelgesprekken worden gevoerd door onafhankelijke agrarische coaches van het bureau Roeleven en Co. Deze coaches zijn aanwezig tijdens de startbijeenkomst: zij stellen zich voor en kunnen vragen van de agrarische ondernemers over de keukentafelgesprekken beantwoorden.

Beter beleid

Toekomstplannen, zorgen en wensen worden tijdens de gesprekken besproken. De coaches zorgen ervoor dat er een goed en anoniem verslag komt van de gesprekken. Dit moet de gemeente een goed beeld geven van de sector. Wethouder Maarten van den Bos: “Door de sector beter te leren kennen, kunnen wij beter beleid maken voor het buitengebied. Ook geven wij hiermee gehoor aan de wens van boeren en tuinders om in gesprek te blijven met elkaar.”
Ook daarom wil de gemeente graag verder met hen in gesprek. Wethouder Maarten van den Bos geeft aan dat de coaches met zo veel mogelijk agrarisch ondernemers in gesprek willen: “Het maakt niet uit of zij nu de opvolging binnen het bedrijf al geregeld hebben of misschien denken aan stoppen. We zien graag een zo groot mogelijke afvaardiging van onze boeren en tuinders.”

Meer informatie

  • Inmiddels hebben bijna dertig deelnemers zich aangemeld voor de startbijeenkomst.
  • Aanmelden voor de startbijeenkomst kan hier.
  • Voor meer informatie kunnen agrarische ondernemers terecht bij coach Lizanne Roeleven. Zij is bereikbaar via telefoonnummer op 06 – 304 317 09 of per e-mail via [email protected].
  • Of neem contact op met Hans Wennekes, medewerker bedrijven bij de gemeente. Hij is bereikbaar op 06 – 112 392 81 of per e-mail via [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen