AlLeS voor Bram op de Mont Ventoux

Foto: Team AlLeS voor Bram

Zaterdag 11 september was het zover. Dé dag dat team AlLeS voor Bram de Mont Ventoux heeft beklommen met de wielrenfiets tijdens Tour du ALS.

Bij Bram is vier jaar geleden de verschrikkelijke diagnose ALS vastgesteld.

Team AlLeS voor Bram

De diagnose ALS was een klap voor Bram, zijn jonge gezin en voor iedereen om hem heen. Er is geen medicijn voor deze fatale ziekte en daarom is onderzoek nodig. En dat kost geld. Het team AlLeS voor Bram bestaat uit familie en vrienden van de veertigjarige Bram Emmerzaal uit Angeren. AlLeS voor Bram heeft de afgelopen tijd hard hun best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen. En dat is gelukt.

Tour du ALS

De groep van achttien personen had voor Tour du ALS een accommodatie gehuurd in het zuiden van Frankrijk, niet ver van de kale berg vandaan. De dagen van te voren werden gevuld met toertochtjes om de regio te verkennen, teambuildingsactiviteiten en lekker zwemmen in de Franse zon. Alles voor een goede voorbereiding op de Tour.
Zaterdagochtend verscheen iedereen met gezonde spanning aan het ontbijt. Het was prachtig weer en er gingen liters kwark en pindakaas doorheen. Toen met de auto, of voor de fanatiekelingen, met de wielrenfiets naar de start in Malaucene. Klaarmaken op Village du Départ en met z’n allen naar het startplein waar al een klein feestje gaande was onder leiding van veel publiek en muziek van een dweilorkest. De eerste emotionele tranen werden gelaten en toen was het écht zover: de massastart van Tour du ALS 2021. Bram op de Hase Pino (tandemfiets) mocht vooraan starten, naast ambassadeurs Thomas Acda en René Froger en gevolgd door zijn team. 5..4..3..2..1…START. Daar gingen ze, op naar de top.

Mont VentouxBram

De Mont Ventoux is 21 kilometer klimmen met sommige stukken van twaalf procent..Na de eerste kilometers was er een moment van rust om te wachten op elkaar en even bij te tanken. De eerste filmpjes werden gedeeld via Facebook en Instagram en de groep werd gesterkt door alle reacties van het thuisfront. En weer door, tot aan de top.
Ze hebben elkaar geholpen, mentaal én fysiek gesteund, geduwd, zelfs met een kapotte fiets, maar uiteindelijk met de complete groep, in één keer op de top aangekomen. Wát een prestatie en wat een ontlading. Beneden stonden de twee kinderen van Bram ons op te wachten met hun versierde fiets. Samen met hen gingen ze de finish over waar we gezamenlijk met alle andere teams tot ver in de avond een feestje hebben gevierd.

Sponsorbedrag op halen

Buiten de fantastische prestatie hebben ze dit natuurlijk gedaan om een zo hoog mogelijk sponsorbedrag op te halen. Ze begonnen de beklimming met nét geen €49.000,- op de teller. Wat werden we gesteund door alle mensen langs de kant maar vooral de vele thuisblijvers in Nederland die goed op de hoogte werden gehouden met live-beelden via Facebook. En wat  de euforie toen ze boven op de Mont Ventoux stonden en er achter kwamen dat we de € 50.000,- waren gepasseerd. Geweldig.

Sponsers en Bramburgers

Via deze weg willen het team AlLeS voor Bram iedereen heel erg danken voor alle steun, kracht, donaties en verkochte Bramburgers. Maar het team gaat door. Er kan nog gedoneerd worden en de Bramburgers worden voorlopig verkocht. Trouwens, de Bramburger moet je proeven. Een unieke samenstelling geeft een ongekende smaak. Bedacht en gemaakt door supporters van AlLeS voor Bram.
Kijk op www.allesvoorbram.nl voor meer informatie.

Reacties