Behandeling van overgewicht door Vitalys en Rijnstate

Foto: Vitalys

Veel mensen willen afvallen zonder operatie maar met medicijnen, en daarnaast aanleren van een nieuwe manier van leven. Dat is het antwoord dat Vitalys, kliniek tegen overgewicht, heeft ontwikkeld.

Begeleid afvallen met medicijnen en een leefstijlprogramma is het nieuwe aanbod in de strijd tegen overgewicht en beantwoordt de vraag van een grote groep mensen die graag onder professionele begeleiding wil afvallen en gezonder wil leven.

Zoeken naar beste behandeling voor overgewicht

Op dit moment zijn er niet veel effectieve behandelmethodes beschikbaar waarbij mensen relatief veel gewicht kunnen verliezen zonder geopereerd te worden. Terwijl de vraag hiernaar groot is en nog steeds groeit.
Vitalys brengt hier verandering in door deze treatment gap te vullen met nieuwe, effectieve preventieve behandelmethodes, zoals bijvoorbeeld de behandeling van overgewicht met medicijnen. Vitalys komt hiermee tegemoet aan de vraag van patiënten én verwijzende huisartsen. De vernieuwde website www.vitalys.nl helpt mensen met het zoeken naar de beste behandeling voor hun overgewicht.

Gewicht verliezen om gezonder te kunnen leven

Obesitas of overgewicht wordt nog altijd niet gezien als een ziekte op zich terwijl het wel de oorzaak is van veel andere ziektes en aandoeningen. Het is al jarenlang een snel groeiend wereldwijd probleem. De afgelopen periode stond overgewicht zwaar in de belangstelling. Dat komt door de relatie die is waargenomen tussen corona en overgewicht en het ernstige verloop van de ziekte.
Het verliezen van vijf tot tien procent van het gewicht draagt al bij tot een aanzienlijke gezondheidswinst. Zo wordt onder andere de vruchtbaarheid verbeterd, is er een lager risico op diabetes en verminderen gewrichtsklachten en slaapapneu.

Leefstijlprogramma  COOL

De medicijnen die zorgen voor dit gewichtsverlies zijn niet nieuw. Ze worden al langer gebruikt in de behandeling van diabetes. De medicatie remt de eetlust of eetdrang en geeft een betere verzadiging. Vitalys vindt medicijnen alleen niet voldoende. Gewicht verliezen door medicatie is op korte termijn mogelijk maar belangrijker is dat het op ook op lange termijn volgehouden wordt. Dat kan alleen als ook de leefstijl aangepast wordt. Daarom is, naast de medicijnen en deskundige begeleiding van Vitalys en Rijnstate, ook het tweejarige erkende leefstijlprogramma COOL altijd onderdeel van de behandeling.
Deze nieuwe behandeling wordt nog niet volledig vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten voor de medicijnen en begeleiding zijn voor rekening van de patiënt. De kosten voor de tweejarige leefstijlinterventie vallen wél binnen de basisverzekering

Lisette

Lisette viel veel af door het gebruik van medicijnen. Daarnaast veranderde ze haar leefstijl. Na zeven jaar durft ze weer op haar paard te rijden. Haar kwaliteit van leven is in korte tijd enorm toegenomen.
Kijk naar haar video.

Reacties

Cookieinstellingen