Terugroepactie Chefaid nylon bakspatel wegens gezondheidsrisico’s

Foto: Chefaid

Leverancier Dayes is een terugroeapactie gestart voor een nylon bakspatel van het merk Chefaid, verkocht bij supermarkten PLUS, Spar, Boon’s Markt, Dirk, DekaMarkt en MCD. Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik van deze bakspatel er te veel primaire aromatische aminen (PAA) uit de bakspatel kunnen komen.

Deze stoffen kunnen vervolgens in het eten terecht komen.

Gezondheidsrisico

Het product niet aan gestelde veiligheidseisen en kan een gezondheidsrisico opleveren. Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik van deze bakspatel er te veel primaire aromatische aminen (PAA) uit de bakspatel kunnen komen. Deze stoffen kunnen vervolgens in het eten terecht komen. Langdurige blootstelling aan primaire aromatische aminen kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Verkocht bij diverse supermarkten

De terugroepactie geldt voor de Chefaid nylon bakspatel met artikelnummer 183509 en EAN code 8712113442791. Het batchnummer van de betrokken producten is 206422-122020 (het batchnummer vindt u op de hangtag aan het product).
De nylon bakspatels met deze batchcode zijn verkocht tussen 05-03-2021 en 07-05-2021 bij diverse supermarkten zoals PLUS, Spar, Boon’s Markt, Dirk, DekaMarkt en MCD Supermarkten.

Al gekocht?

Als je deze bakspatel hebt gekocht, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Je kunt het product terugbrengen naar de winkel waar je deze hebt gekocht. Het aankoopbedrag krijg je terug, een kassabon heb je daar niet voor nodig.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze terugroepactie van de Chefaid nylon bakspatel door Dayes? Neem dan contact op met de afdeling Sales Support van Dayes via telefoonnummer 026 – 319 44 44. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 09.00u tot 17.00u.

Reacties

Cookieinstellingen