Speciale telefoonlijn voor twijfelaars coronaprik

Foto: Pixabay

Wie twijfelt over een coronavaccinatie kan vanaf woensdag 24 november met een speciale telefoonlijn bellen. Het Erasmus MC in Rotterdam opent in samenwerking met huisartsen de Vaccinatie Twijfel Telefoon.

Sommige mensen twijfelen over het nemen van een coronavaccin, bijvoorbeeld vanwege medische redenen.

Specifieke situaties

Vooral zwangeren, mensen met een kinderwens, allergie of auto-immuunziekte hebben veel vragen over bijwerkingen van de vaccins, aldus het ziekenhuis in een toelichting. Die vragen gaan soms over zulke specifieke situaties, dat antwoorden op de websites van instanties, zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), niet te vinden zijn.

Veel foute informatie verspreid

Bovendien wordt er veel foute informatie verspreid over de coronavaccinaties, aldus initiatiefnemer van de telefoonlijn Robin Peeters. Door die combinatie van factoren zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen over een vaccinatie, zo stelt de internist: “Om mensen goed te informeren en een plek te geven waar ze met hun vragen heen kunnen, starten we nu een telefoonlijn.”

Vaccinatie Twijfel Telefoon bereikbaar

De Vaccinatie Twijfel Telefoon, 010 704 1500, is vanaf woensdag 24 november bereikbaar op woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 13.30 uur. Wie belt, krijgt medisch professionals of medisch studenten aan de lijn die, volgens het Erasmus MC, op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Reacties