’t Zand in Huissen dementievriendelijk

Foto: Het Zandse Kerk

Stichting de Zandse Kerk en Stichting Wijkorganisatie ’t Zand Binnen-Buiten hebben het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ ontvangen van Willeke van Aken, bestuurslid Alzheimer Nederland, afdeling Arnhem. Van Aken benadrukte het belang van een training ‘Samen dementievriendelijk’.

“Het aantal mensen met dementie groeit schrikbarend. Een op de drie vrouwen krijgt dementie, bij mannen is dit een op de zeven. Het is dus belangrijk als je weet hoe je moet reageren op en moet omgaan met mensen met dementie,” aldus van Aken.

Training gevolgd

De aanwezige vrijwilligers van de Huiskamer van de Wijkorganisatie en van de Koffieochtend van de Zandse Kerk hebben deze training gevolgd. Zij ontvingen een vergeet-me-nietspeld en zijn benoemd tot ambassadeur van een dementievriendelijke gemeenschap.
Beide organisaties zetten zich in om Lingewaard dementievriendelijk te maken. De Wijkorganisatie doet dit met de Huiskamer, waar iedereen welkom is op maandagmorgen van 10:00-12:00 uur voor een gratis kopje koffie en een fijn contact met de andere bezoekers en de vrijwilligers. Op korte termijn hoopt de Wijkorganisatie weer een tweede dagdeel open te zijn.

Koffieochtend en Alzheimer Café Lingewaard

De Zandse Kerk organiseert iedere laatste woensdag van de maand een koffieochtend waar iedereen welkom is en de Kerk faciliteert iedere tweede woensdag van de maand het Alzheimer Café Lingewaard (ACL). Het ACL is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Lingewaard. Dit past binnen het beleid van de Gemeente om Lingewaard dementievriendelijk te maken. Daartoe organiseert de gemeente regelmatig trainingen ‘Samen dementievriendelijk’ in samenwerking met het netwerk: www.netwerkdementiearhemeo.nl in de verschillende kernen van de gemeente. Info Alzheimer Café: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen