112

Meld jouw AED aan voor een (hart)veilig Overbetuwe

Foto: Hartstichting

Stichting Kloppend Hart heeft als doel om de gemeenten Lingewaard (en Overbetuwe) hartveilig te maken en te houden. Dat doen ze door een dekkend AED-netwerk te maken en door te zorgen dat zoveel mogelijk vrijwilligers kunnen reanimeren.

Daarvoor is nodig dat de vrijwilligers oproepbaar zijn door het oproepsysteem van HartslagNu. Jij kunt levens helpen redden. Hang jouw AED op een openbare plek buiten en meld daarna jouw AED aan bij HartslagNu.

Deel AED’s hangt niet op een openbare plek

Er is een overzicht van alle AED’s in gemeente Lingewaard. Uit gegevens uit 2022 van HartslagNu blijkt dat de dekking van AED’s in de dorpskernen van Overbetuwe goed is. In het buitengebied kan de dekking beter. In Nederland zijn er veel AED’s, maar een (groot) deel van deze AED’s hangt niet openbaar. De stichting vermoedt dat dit ook in Lingewaard zo is. Met name in het buitengebied waar veel bedrijven liggen. Hangt een AED niet buiten en is die niet aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu? Dan kan die niet worden ingezet bij een reanimatie buiten jouw bedrijf. Terwijl snel ingrijpen juist bij een reanimatie cruciaal is.

Zorg dat jouw AED 24/7 te gebruiken is

De meeste reanimaties gebeuren buiten openingstijden. De stichting heeft niet het geld om het AED-netwerk uit te breiden. Daarom is het belangrijk dat de AED op een plaats hangt, waar deze 24/7 te gebruiken is voor iedereen.
Meld jouw AED ook aan. Voor een (hart)veilige Lingewaard zorgen we samen!

Meer informatie

Wil je op een andere manier bijdragen aan een hartveilige Lingewaard?
Neem dan contact op via deze link van Kloppenhart. Of kijk op de website van Kloppend Hart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen