Prof. dr. Wim van Harten vertrekt na acht jaar als voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate

Foto: John Voermans

Wim van Harten kondigt het einde van zijn contractuele termijn bij Rijnstate aan en gaat minder werken. Hij begon in 2015 als voorzitter van de Raad van Bestuur in Rijnstate.

“Het was een intensieve en mooie periode bij Rijnstate. De kwaliteit van ons ziekenhuis staat zowel binnen als buiten de regio goed op de kaart. We spelen op diverse thema’s een voortrekkersrol en hebben stevig geïnvesteerd in regionale samenwerking. Het faciliteren van onze professionals is de kern van het werk waar wij voor staan,” zegt van Harten.

Ontwikkeling

Mevrouw drs. Yvonne Koppelman, voorzitter Raad van Toezicht geeft aan: “Wij zijn Wim van Harten zeer erkentelijk voor zijn inzet voor Rijnstate. Tijdens zijn voorzitterschap heeft Rijnstate een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Een ontwikkeling mede met dank aan de inzet van iedereen in Rijnstate onder leiding van een ambitieus bestuur en een bevlogen en deskundige voorzitter”.
Begin december aan staande is het officiële afscheid. De gesprekken met een kandidaat-opvolger lopen.

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met circa 6.500 medewerkers en locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Arnhem-Zuid en Elst. Naast basiszorg voor patiënten uit de regio, biedt Rijnstate topklinische zorg op een aantal expertisecentra. Voor deze zorg verwijzen regionale en landelijke ziekenhuizen patiënten naar Rijnstate.
Rijnstate wil vooroplopen. Daarom werkt het ziekenhuis voortdurend aan manieren om merkbaar te blijven verbeteren. Om vernieuwingen te realiseren die tastbaar zijn, zet Rijnstate wetenschap in die ertoe doet. En wordt er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen.
Daarnaast werkt het ziekenhuis intensief samen met patiënten en met andere zorgverleners, binnen en buiten het ziekenhuis, om de zorg te verbeteren. Zo zet Rijnstate hoog in op passende zorg en preventie. Dat maakt de zorg op alle fronten steeds prettiger, soepeler en effectiever – op een heel menselijk niveau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen