Informatieavond longfibrose vanavond bij Rijnstate Arnhem

10 okt 2023, 12:58 gezondheid
rijnstate arnhem
Longfibrose is een ernstige chronische en zeldzame longziekte die niet te genezen is. In de internationale longfibroseweek organiseert Rijnstate in samenwerking met de Longfibrose patiëntenvereniging een informatieavond.
Die vindt plaats bij Rijnstate Arnhem op dinsdag 10 oktober van 19.00 tot 21.15 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Wat is longfibrose?

Bij longfribrose ontstaat er litteken- of bindweefsel in de longblaasjes en de longen zijn blijvend beschadigd. Als de oorzaak bekend is, kan verergering van de ziekte kan voorkomen worden door het wegnemen van de oorzaak. De behandeling met medicijnen vertraagt soms het ziekteverloop en kan in elk geval de klachten helpen verminderen.

Programma

Na de ontvangst door longarts Marjo van de Ven, geeft een longarts van Rijnstate uitleg over longfibrose en wat dit voor een patiënt betekent. Aanvullend vertelt een patiënt met longfibrose over de impact op het dagelijks leven. Een longverpleegkundige bij Rijnstate vertelt wat haar rol is in de zorg voor longfibrosepatiënten. Koen Aarntzen, ergotherapeut, vertelt over de impact en het belang van bewegen bij longfibrose. Tot slot is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Voor wie?

Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met longfibrose, betrokkenen en andere geïnteresseerden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium (route 81) van, Wagnerlaan 55.
11 rijnstate vbhc integrated organizational scale up approach

Verplichte aanmelding

Je kun je aanmelden via de website van de Longfibrose patiëntenvereniging: www.longfibrose.nl > nieuws en agenda .
De toegang is gratis.

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate is een zeer vooruitstrevend topklinisch ziekenhuis met 28 verschillende specialismen en circa 5.500 medewerkers. Ze werken voortdurend aan manieren om henzelf en hun dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als ze geloven dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaan ze er ook echt voor.
Ze willen vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om hun zorg steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau. Met andere woorden: voor jou.