Sprookjesfestival van 23 tot en met 31 oktober in Arnhem en Nijmegen

Foto: Sprookjesfestival

De sprookjes van 1001 nacht zijn het uitgangspunt van het Sprookjesfestival dat van 23 tot en met 31 oktober plaatsvindt in Arnhem en Nijmegen. Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken.

In vele hoeken en gaten vind je sprookjes in allerlei gedaantes. Voor groot, maar vooral voor klein, is er heel veel te zien en te beleven.

Negen dagen

Negen dagen lang staan Arnhem en Nijmegen in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is de omgeving de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Circus, dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa veertig verschillende locaties. Het thema komt overal in terug. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

Opening in Arnhem

De opening vindt zaterdag om 23 oktober om 13.00 uur plaats in Sonsbeek Park (basketbalveld, ingang Apeldoornseweg) bij de witte circustent, met de grote wereldbol parade.

Verschillende locaties in Arnhem

In Arnhem zijn sprookjes te vinden in het centrum, in Sonsbeek Park, in de Kaboutertuin, Museum Bronbeek, Het Stadstheater, Rozet, de bibliotheek, bij Introdans, de wijken, op de scholen, in Rozet, in Focus Filmtheater, de Historische Kelders, de Bibliotheek, de Molenplaats, het Watermuseum, Theater de Leeuw, Theater het Hof…..
Met een heleboel kabouterhuisjes eromheen.

De Witte TentSprookjesfestival

De nomadische karavaan van Nicole en Martin komt naar het Sprookjesfestival. Al tweeëntwintig jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent.
Ze hebben hun eigen theater dus altijd bij zich en wonen op de plek waar ze spelen. Hun publiek  betoveren ze met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. Tijdloze sprookjes vormen het gouden hart van hun shows, voor iedereen vanaf vier jaar.

Vier verschillende sprookjes

Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het UNESCO werelderfgoed. Nicole en Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde.
Het gezelschap speelt vier verschillende sprookjes gedurende negen dagen, dat zijn: Van de Visser en zijn Vrouw, Het meisje zonder handen, De Bremer Stadsmuzikanten en de nieuwste voorstelling Wassilissa.

Nijmegen

In Nijmegen zijn sprookjes te vinden in de Stadsschouwburg, De Lindenberg, Het Valkhof Museum, bij Kwatta en op nog veel meer plekken is er van alles te doen.

Programma

Kijk voor het programma, tickets en de laatste ontwikkelingen op www.sprookjesfestival.nl.

Reacties

Cookieinstellingen