Gelderland: mooie streken, weinig kerstkaarten

Foto: Kaartje2go

In 2020 stuurden we vaker een kerstkaart dan het jaar daarvoor. In het noorden zijn de inwoners het meest geliefd, zij ontvangen het vaakst een kerstkaart.

Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go, de grootste kaartenwebshop van Nederland. Ook dit jaar ervaart het bedrijf dezelfde kerstkaartengekte, want de invloed van corona is enorm. Vorig jaar zag de kaartenwebshop bijna een verdriedubbeling van het aantal ontvangen kerstkaarten.

Gelderland

Hoofdstad Arnhem staat niet vaak op de envelop van kerstkaartjes in Gelderland. West-Betuwse Acquoy, daarentegen, is ontzettend populair en staat op de tweede plaats in de top tien meest ontvangen kerstkaarten van Nederland. Woon je in Nederasselt, Winterswijk of Millingen aan de Rijn? Dan hoef je ook geen bergen kerstkaarten te verwachten. Deze plaatsen scoren laag als het gaat om ontvangen kerstkaartjes binnen de provincie.

We kiezen voor attent en persoonlijk

Meer mensen sturen kerstkaarten sinds de coronacrisis. Maar het aantal kaarten per bestelling daalt wel. “Een reden hiervoor is dat we onze dierbaren willen verrassen met persoonlijke kerstkaarten, bijvoorbeeld met een foto of unieke kerstwens. Iedereen kan in deze gekke tijd wel wat extra liefde gebruiken,” aldus Mark van Kasteren, marketingmanager bij Kaartje2go. Opvallend is dat een pakketje kaarten bestellen, met de hand voorzien van een kerstwens en op de post doen, ook populairder werd. Deze persoonlijke variant van online kerstkaarten sturen werd bij Kaartje2go bijna tachtig procent meer gekozen dan voor corona.

Benieuwd?

Benieuwd of jouw woonplaats veel kerstkaarten heeft ontvangen?
De volledige onderzoeksresultaten vind je hier: https://www.kaartje2go.nl/kerstkaarten/onderzoek-2021

Dossier:

Reacties

Cookieinstellingen