Digitaal speelplezier met een Digi Toolkit van de bieb

Foto: obgz

Thuis experimenteren met het ontwerpen van robots, het maken van animatiefilmpjes of het programmeren van games? Dat kan met een Digi Toolkit van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

De Digi Toolkits zijn te leen bij onder andere de bibliotheek in Bemmel. Kinderen hoeven zich in de kerstvakantie nooit meer te vervelen.

Kennis laten makenmet Digi Toolkits

Kinderen groeien op in een wereld vol digitale mogelijkheden. Om ze kennis te laten maken met verschillende digitale technieken, heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid Digi Toolkits in de collectie. Digi Toolkits zijn dozen met allerlei digitaal spelmateriaal, waarmee kinderen leren programmeren, filmen, ontwerpen en coderen.

Twee weken lang gratis lenen

Bibliotheekleden kunnen per bibliotheekabonnement twee weken lang gratis een Digi Toolkit lenen. Er zijn tien Digi Toolkits voor verschillende leeftijden, ingedeeld in vier categorie├źn: robots en elektronica, programmeren en coderen, film en animatie en ontwerpen en maken. Leer bijvoorbeeld hoe je een Ozobot over je zelfgemaakte route laat rijden of maak een tof animatiefilmpje met een mini-greenscreen. Met LEGO WeDo kun je LEGO-robots bouwen en programmeren. Of leen een Virtual Reality-bril en loop rond in een andere wereld.

Meer informatie

Meer willen weten? Kijk op obgz.nl/digitoolkit. Hier vind je ook handige instructiefilmpjes van het spelmateriaal.

Reacties

Cookieinstellingen