Helga Teunissen toont haar foto’s in De Kijkruit van 7 januari tot en met 18 februari

Foto: Helga Teunissen

Helga Teunissen uit Gendt exposeert haar foto’s vanaf vandaag in De Kijkruit. De expositie is te zien tot en met 18 februari.

“Mijn naam is Helga Teunissen, ik ben 61 jaar en woon in Gendt. Fotografie heb ik altijd al leuk gevonden. De laatste jaren is dit veranderd van een leuke foto maken tot, zoals ze in de fotografie zeggen, een “mooie plaat”.

Kritisch kijken

Hiervoor heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd en daarnaast is het kijken naar foto’s van andere fotografen een belangrijk leerinstrument. Instagram en Facebook maar ook Zoom, het platform voor hobby fotografen, zijn daarbij onmisbaar. En veel oefenen en kritisch kijken naar je eigen foto’s. In Photoshop bewerk je ze  qua kleur en contrast.

Roofvogels en vogelhutten

Mijn voorkeur gaat uit naar natuurfotografie en vooral dieren. Hiervoor ga ik vaak op pad met anderen. Vliegbeelden leren maken bij de valkeniers zoals bijvoorbeeld De Valk in Lunteren of bij Topvogel in Diessen. Maar ook voor een mooi portret van roofvogels. Vogelhutten zijn overal in ons land te huur en ga je een hele dag wachten op die mooie vogel op de mooiste plek in de setting. Je weet nooit of hij komt en zo ja waar hij gaat zitten dus alertheid is geboden want ze zijn erg snel. Maar ook in onze polders, De Hoge Veluwe of het Waranda bos in Tilburg kom ik graag. En natuurlijk onze eigen tuin, waar naast de vele kleine vogeltjes ook het steenuiltje en de grote bonte specht, regelmatig verblijven, en natuurlijk onze hond, de Duitse Staander Draadhaar Cooper.

Systeemcamera

In de “vrije natuur” is het een kwestie van veel gaan. Scherpe ogen zijn het uitgangspunt voor kwalitatief goede foto van mens en dier. Sinds kort heb ik de felbegeerde systeemcamera R6. De vooruitgang die ik nu boek met vliegbeelden is geweldig! Voorlopig ga ik door met natuur- en dierenfotografie want dat inspireert mij toch het meest. Ook zal ik me verder verdiepen in macro- en nachtfotografie. Naast grote afdrukken maak ik ook regelmatig fotokaarten: een speciale kaart voor een speciaal iemand!”

Informatie

Algehele informatie: Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail: [email protected]

https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld https://www.instagram.com/Kijkruit  Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.

Reacties

Cookieinstellingen