Laagseizoen in het Openluchtmuseum

Foto: OLM

Van 31 oktober tot en met 2 december 2022 zijn de historische gebouwen in het Openluchtmuseum gesloten. Het museum is van 11.00 tot 16.00 uur geopend als wandelpark.

Dat je de gebouwen niet in kunt, betekent natuurlijk niet dat er ook niets te doen is. Er is van alles te leren en te beleven, zowel in het binnen- als buitenmuseum.
Bijvoorbeeld, tot en met zondag 30 oktober kom je op allerlei locaties in het museum erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu.
Tickets bestellen hier.

Groene rondleiding

Dat je de gebouwen niet in kunt, betekent natuurlijk niet dat er ook niets te doen is. Er is van alles te leren en te beleven, zowel in het binnen– als buitenmuseum. Ga mee op Groene Rondleiding en leer alles over de natuur in het museumpark. Laat je meevoeren langs de bomen, tuinen en erven van het museum en leer hoe je op verschillende manieren voedsel kunt verwerken door het te drogen, wecken of in te maken. In het museum vind je ook verschillende aangelegde tuinen, die zijn ingericht naar het tijdsbeeld van het gebouw waarbij ze liggen. Bezoek bijvoorbeeld de Kruidentuin, de Kwekerij of de Formele tuin en ontdek wat iedere tuin uniek maakt.
Ga mee op Groene Rondleiding en leer alles over de natuur in het museumpark. Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur start deze rondleiding vanaf het Entreeplein.

Wandel door het museumpark

De plaggenhut

Op een prachtige herfstdag is het echt de moeite waard om een wandeling door het museumpark te maken. In het hoogseizoen is er zoveel te zien en te doen, dat het vaak niet lukt om het hele park in één dag te zien. Nu wel!
De prachtige herfstkleuren in de natuur maken ieder gebouw nog eens extra mooi. Een ideaal moment om alle gebouwen in het museum eens goed van buiten te bewonderen en de mooiste foto’s te maken.

Lezing en rondleiding Anton de Kom

Op 13 november is er een lezing over het leven van antikoloniaal denker, verzetsstrijder, vader, auteur en dichter Anton de Kom met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling.
Achterkleinzoon Vincent de Kom vertelt over het leven en de ideeën van zijn overgrootvader. Wat wat dreef hem en waar stond hij voor? Ook staat hij stil bij de periode dat Anton de Kom terugkeerde naar zijn geliefde Suriname en daar probeerde om de erbarmelijke omstandigheden in de toenmalige kolonie te verbeteren.

Openluchtmuseum
Canon van Nederland

Canon van Nederland

Regent het? Geen probleem. Ook op regenachtige dagen is er voldoende te zien en doen in het Openluchtmuseum. Een interactieve tentoonstelling waarin de hele geschiedenis van Nederland wordt getoond aan de hand van tien verschillende tijdvakken bijvoorbeeld. Elk tijdvak komt tot leven met filmbeelden, spellen, animaties en historische voorwerpen.
De tentoonstelling is leuk voor jong én oud! Ideaal als het guur herfstweer is en je geen nat pak wilt halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen