De Kijkruit – Expositie fotografiewerken van Cynthia Derksen

Foto: Cynthia Derksen Zijpenberg

De fotografiewerken van Cynthia Derksen zijn te zien van 16 december 2022 tot en met 27 januari 2023 in De Kijkruit in Gendt. Cynthia Derksen is 46 jaar en woonachtig in Doornenburg.

Daar is zij ook geboren en getrouwd en nu moeder van twee jongens van zeven en tien jaar.

Fotografievirus sloeg toe

Ik heb mijn eerste spiegelreflexcamera elf jaar geleden gekocht. De eerste tijd heb ik daarmee onze pasgeboren zoon vastgelegd, maar ook natuur fotografie had mijn interesse. Ik fotografeerde toen meestal op de automatische stand.  Maar al snel merkte ik dat deze automatische stand niet altijd precies deed wat ik wilde. Dus ben ik meerdere cursussen en workshops gaan volgen om de camera en instellingen volledig te leren begrijpen en beheersen. Het fotografievirus sloeg toe!
Meerdere cursussen en workshops volgden. Veel vormen van fotografie zijn interessant, maar natuur en met name dieren blijven toch mijn favoriete onderwerpen. Ook doe ik regelmatig shoots met mensen en hun huisdier en dat hoop ik in de toekomst nog wat te kunnen uitbreiden.

Sigma 105mm macrolensDe Kijkruit

Ik ga vaak naar verschillende natuurgebieden om te fotograferen. Ik kom graag op de Veluwezoom, maar ook de Klompenerwaard, de Gendtse Waard en de Bemmelse Waard bezoek ik regelmatig.  In deze tentoonstelling laat ik zien hoe mooi de natuur in onze eigen omgeving in Lingewaard is.
Ik werk met een Nikon D7100 en inmiddels heb ik daar een Nikon D750 full frame camera aan toe kunnen voegen. Ik werk verschillende lenzen. Een van mijn favorieten is de Sigma 105mm macrolens.
Met macrofotografie hoef je niet ver te reizen en je hebt er niet veel voor nodig. Ik kan me uren vermaken in onze eigen tuin, met het vastleggen van allerlei insecten, bloemen en vlinders. Als je door de macrolens kijkt, gaat er letterlijk een wereld voor je open die je anders misschien niet zou zien.

De KijkruitGeïnteresseerd?

Neem dan gerust eens een kijkje op mijn Instagram pagina, waar een groot deel van mijn werken te zien zijn: https://www.instagram.com/cynthiaderksen_photography/. Of bezoek ‘ns mijn webshop bij Werk aan de muur: https://www.werkaandemuur.nl/nl/beeldmaker/Cynthia-Derksen/21204.

Praktische informatie

Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail [email protected].
Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.
Interesse om te exposeren of mee te werken ? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen