Schilderijen van Geeke Heida van 21 april tot en met 2 juni in De Kijkruit

Geeke Heida
Geeke Heida
Foto:

Geeke Heida woont sinds vijftien jaar in Huissen. Haar hele jeugd was zij bezig met dingen maken; naaien, breien, tekenen, knutselen. Haar schilderijen zijn van 21 april tot en met 2 juni te zien in De Kijkruit.

Al jaren had Geeke Heida de behoefte om te gaan schilderen. Toen er wat meer ruimte kwam in haar leven is zij vijftien jaar geleden cursussen gaan volgen.

Ze leerde vrij leren schilderen met paletmes en acrylverf bij Liedje Geen in Huissen. Later heeft zij bij verschillende andere kunstenaars les gehad en overal weer nieuwe dingen geleerd.Sommige werken zijn met kwast en acrylverf geschilderd en van een opgezet voorbeeld nageschilderd. Geen vrije interpretatie zoals eerder.
Momenteel schildert zij bij Bart Elfrink die haar leert om portretten te schilderen. “Ik wil meer greep krijgen op het proces en het niet meer aan het toeval over laten of iets wel of niet lukt,” aldus Heida. “Schilderen is een ontdekkingsreis, soms gaat het vloeiend en dan is het weer worstelen. Het is het uiten van mezelf in kleur en figuur. Ik word er nog steeds erg blij van om creatief bezig te zijn.”

Algehele informatie

Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail [email protected].
Of kijk naar: https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld https://www.instagram.com/Kijkruit.
Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.

Interesse om te exposeren of mee te werken?

Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen