Vieringen van r.k. parochie H. Maria Magdalena dit weekend

Foto: Henk van Geelen, MijnGelderland

Bij de vieringen dit weekend wordt zondag 11 juni in Huissen de jaarlijkse Umdracht gehouden. De sacramentsprocessie trekt dan weer door de met bloemen en vaandels versierde straten van Huissen.

Deze traditie dateert al uit de zestiende eeuw.

Huissense Umdracht

De achtergrond van de Huissense Umdracht is dat de katholieken hun geloof naar buiten willen uitdragen. Dat gebeurt door het ronddragen van de monstrans door het centrum van Huissen. Daarbij bidden de deelnemers bij drie rustaltaren. Het eerste altaar staat voor de geboorte en de jeugd. Op de Markt, waar het tweede rustaltaar staat, gaat de aandacht uit naar de volwassenheid en de oogst. Bij de derde rustplaats staan we stil bij de ouderdom en de dood. Voorafgaand aan de Umdracht, die om 10.30 uur begint, is er een eucharistieviering in de stadskerk. De processie wordt afgesloten met een plechtig lof. Iedere belangstellende is van harte welkom om mee te doen aan de plechtigheden.

Zaterdag 10 juni

  • Haalderen: 19.00 uur: Eucharistieviering, F. Bomers
  • Valburg: 19.00 uur: Eucharistieviering, K. Donders

Zondag 11 juni

  • Elst: 11.00 uur: Eucharistieviering, V. Bulthuis
  • Huissen: 9.30 uur: Eucharistieviering met sacramentsprocessie, Umdracht, K. Donders
  • Herveld: 11.00 uur: Eucharistieviering, F. Bomers
  • Oosterhout: 11.00 uur: Viering met liedjes van Huub Oosterhuis, Liturgische werkgroep

De Koren

Over de koren die zingen tijdens bovenstaande vieringen staat meer informatie in ons parochieblad Ankerplaats of onze website; www.rkparochiemariamagdalena.nl.

Online

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfridus in Elst is te volgen via: Youtube.com (R.K. Parochie H. Maria Magdalena) en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478/Ziggo kanaal 44).
Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen