Ingrid Jansen toont haar schilderijen in de Kijkruit tot en met 25 augustus

Foto: Ingrid Jansen

Mijn naam is Ingrid Jansen en ik toon mijn schilderijen in de Kijkruit in Gendt tot en met 25 augustus. Ik woon in Elst.

In het jaar 2015 ben ik op Atelier 23 in Arnhem komen werken. Het is plek waar je bent zoals je bent en zijn mag zoals je bent. Ik heb daar prettige collega’s en een eigen werkplek. Ik kwam ooit naar het atelier voor klei en keramiek maar zag iedereen schilderen en dat wilde ik ook!

Gevoel en emoties in mijn schilderijen

Kunst zit in de familie. Mijn moeder aquarelleerde en heeft mij gestimuleerd om me te verdiepen in het schilderen. Ik leg mijn gevoel en emoties vast in mijn schilderijen. Mijn liefde voor vogels, bomen en water is terug te zien in mijn werk. Ik heb thuis ook altijd vogels gehad en hou van dieren. Ik visualiseer bomen en water om er rust uit te halen. Deze verbeeldingen ben ik gaan schilderen. Ik werk veelal intuïtief in losse schetsen waarin ik met enkele lijnen tot een krachtig beeld kom. Soms werk ik met acrylverf en een paletmes om beweging uit te drukken.

VoorbeeldenKijkruit

Vaak neem ik een bestaande afbeelding ter inspiratie en houvast. Ik gebruik deze voorbeelden de ene keer voor de compositie, soms als kleurenpalet of als inspiratie voor het materiaalgebruik. Met pastelkrijt maak ik landschappen op een donkere ondergrond. Met acryl, houtskool of inkt maakt ik indringende portretten, rustgevende bomen en kletterend water.
Met vriendelijke groet, Ingrid

Kijkruit

De Kijkruit is bij de apotheek in Dorpstraat 21B te Gendt. Kunstenaars uit Gendt en omgeving kunnen hier een passend podium vinden om te exposeren.
Daarnaast kun je ook kunstwerken lenen bij De Kunstuitleen. Je vindt die in de Mondriaan” zaal van sociaal cultureel centrum ‘De Leemhof’, Dorpstraat 1 te Gendt. De vrijwilligers zijn er op vrijdagavond van half zeven tot half negen met uitzondering van de school vakanties, de vrijdag na Hemelvaart en Goede Vrijdag. Zij kunnen jou informatie geven over de kunstwerken en kunstenaars en zo nodig hulp bieden bij het selecteren van kunstwerken.

Voor meer informatie kun je kijken naar: Stichting Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen