Hoog bezoek voor Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen

Foto: Cora Sluiter - de Goey

Afgelopen vrijdag was De Zonndebloem met meer dan 110 gasten in De Roskam om een gezellige middag te hebben en natuurlijk kregen ze bezoek van Sint en zijn twee Pieten. De Sint en zijn Pieten kwamen dit jaar wel met heel speciaal vervoer.

Ze kwamen net als veel gasten met het busje van RijnWaal zorggroep.

Geslaagde middag

Er werd volop gezongen en de Sint had zelfs twee kleine liedjes voor enkele gasten. Natuurlijk  werd er op tijd voor een drankje en een hapje gezorgd en daar hielpen vrijwilligers mee met het rondbrengen. Wim Poos had ook nog een interview met de Sint en er werd volop gelachen. Het was weer een geslaagde middag en iedereen ging naar huis met een presentje. Gelukkig konden we weer gebruik maken van het busje van RijnWaal en er waren heel wat chauffeurs nodig om de gasten naar De Roskam te brengen en weer thuis af te zetten.

Dank

Iedereen werd hartelijk bedankt voor de inzet. “We hebben samen weer heel veel gasten een onvergetelijke middag bezorgd. Voor volgend jaar hebben we al weer heel wat activiteiten op de planning staan want dan bestaat onze afdeling 35 jaar en dat willen we groots vieren. Namens de Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen allemaal heel gezellige feestdagen en een gezond 2024,” aldus Cora Sluiter- de Goey, voorzitter Zonnebloemafdeling Bemmel, Haalderen en Ressen.

De Zonnebloem – Afdeling Bemmel/Haalderen/Ressen

De Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. De ruim 40.000 vrijwilligers bij de Zonnebloem geven samen dat wat in de maatschappij steeds minder geboden wordt: aandacht. In totaal leggen de vrijwilligers een miljoen huisbezoeken per jaar af. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Dikwijls wordt er ook iets ondernomen: een wandeling, een bezoekje aan een museum, even naar de bakker. Uitstapjes die voor veel mensen gewoon zijn, maar voor zieken en gehandicapten heel bijzonder.
De Zonnebloem organiseert ook excursies en evenementen. Zo gaan zieken en lichamelijk gehandicapten bijvoorbeeld regelmatig naar een pretpark, de dierentuin of naar een belangrijke voetbalwedstrijd. Verder organiseert de Zonnebloem ieder jaar een Theater Tournee. De Zonnebloem is daarnaast ook de grootste aanbieder van vakanties voor ernstig zieke mensen en lichamelijk gehandicapten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen