Dag in teken van dementie in Arnhem op 19 januari

Foto: Nathalie Steffens en Mieke Zomer

Vrijdag 19 januari in het Theater Het Hof in Arnhem is een hele dag in het teken van dementie. Deze dag is bedoeld voor iedereen die werkt in de dementie of die een naaste heeft met deze meedogenloze ziekte.

Dementie kan veel losmaken bij hen die ermee te maken krijgen. Denk dan aan frustratie, woede, onmacht, verdriet en zelfs trauma. Ook jaren nadat de naaste met dementie al lang is overleden, kan dit trauma blijvend doorwerken op de volgende generaties.

Naar huis met tools, tips enzovoorts

dag in teken van dementie
Foto: Nathalie Steffens en Mieke Zomer

Martine Bleeker, psychologe en dementiecoach, opent de dag. Zij laat je zien en ervaren dat je de hele situatie veel lichter kunt maken zodra je begrijpt wat er werkelijk aan de hand is.
De slopende ziekte die dementie heet, wordt er niet minder van. De manier waarop je er als naaste mee omgaat, wordt lichter, makkelijker.
Je gaat vrijdag naar huis met tools, tips enzovoorts zodat de dementie van een dierbare minder zwaar wordt en je toch de verbinding kunt behouden die je eerst kwijt leek te zijn.

Die dag

In de middag begeleidt auteur, vrijwilliger in de dementie en doorgewinterd systemisch werker Nathalie Steffens weer een familieopstelling met als thema: wat wil dementie aan de samenleving duidelijk maken?
Nathalie pakt vaker het podium in dit theater en weet met haar liefdevolle empathische begeleiding menig hart voor altijd te raken.

Wil je dit meemaken?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen