Nelly Kalfs zingt mee met inwoners met geheugenproblemen

Foto: Steunpunt Mantelzorg SWL

Elke dinsdag is er in De Minkhof Bemmel al jarenlang een ontmoetingsactiviteit voor mensen met geheugenproblemen. Maar op dinsdag 13 februari was er een wel een erg bijzondere zitting.

Niemand minder dan burgemeester Nelly Kalfs kwam langs om samen carnavalsliederen te zingen en te luisteren naar een buutrede. In het diepste geheim had vrijwilliger John van het Steunpunt Mantelzorg SWL haar uitgenodigd om met alle deelnemers carnaval te vieren.

Buutrede in dialect

De buutrede van John was in het dialect. Hij vroeg zich onder meer af hoe het toch kon dat de burgemeester zoveel mooie mantelpakjes had, in alle kleuren van de regenboog. Zou ze een vaste klant zijn van de Kledingruilwinkel aan de Cuperstraat?  Het Lingewaardse volkslied werd gezongen en de oliebollen smaakten goed.

Steunpunt Mantelzorg van SWL

De activiteit is een onderdeel van respijtzorg voor mantelzorgers, georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van SWL. Meer informatie over de ontmoetingsactiviteit voor mensen met geheugenproblematiek vind je op www.swlingewaard.nl/activiteiten onder de button ‘Mantelzorg’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen