Sante partners biedt praktische gezinsondersteuning

Foto: Pixabay

Lukt het je niet goed om als gezin grip te krijgen op het leven? Of loop je tegen dingen aan die je niet alleen kunt en eigenlijk ook niet alleen hoeft op te lossen?

Ze streven ernaar dat alle jonge gezinnen uit Lingewaard die hulp nodig hebben, hulp kunnen krijgen.

Praktische Gezinsondersteuning (PGO)

De Begeleiders Thuis van Santé Partners bieden Praktische Gezinsondersteuning (PGO). Zij komen kijken bij jou thuis en lopen met jouw gezin mee. Zo krijgt de begeleider een duidelijk beeld van de hulpvraag en mogelijke oplossingen. De begeleider ondersteunt jou en je gezin in het balanceren van de huishouding, opvoeding, zorg en werk. Je kunt ook ondersteuning krijgen als er sprake is van een echtscheiding of relatieproblemen, ziekte en financiële problemen.

Samen kijken naar hulpvraagSante Partners

Santé Partners vindt het belangrijk om samen te kijken naar de hulpvraag. Samen zoeken ze naar oplossingen, die je alleen, met hulp van je familie en vrienden en/of met hen kunt oppakken. Ze helpen je om de situatie anders te bekijken en aan te pakken.
Het kan helpen om een plan te maken, tot er meer duidelijkheid en structuur is voor iedereen. De begeleiders hebben daar veel ervaring mee en kunnen jou helpen bij het maken van zo’n plan. Het doel is meer grip te krijgen op het dagelijkse leven zodat jouw gezin sterk en zelfstandig verder kan.

Voor kortere of langere tijd

De ondersteuning kan voor een kortere of langere tijd zijn, maar maximaal een jaar. De begeleider komt bij je langs en jullie hebben ook telefonisch contact. Met duidelijke afspraken werken ze in heldere en haalbare stapjes aan doelen die samen met jou zijn opgesteld. Als het nodig is, werken ze samen met andere hulpverleners en vrijwilligers.
Ze streven ernaar dat alle jonge gezinnen uit Lingewaard die hulp nodig hebben, hulp kunnen krijgen. Kijk voor meer informatie op hun website(externe link) of bel hen voor advies op maat: 0900 8433. Zij zijn er voor jou.

Een kansrijke start voor alle kinderen in Lingewaard

Ieder kind in Lingewaard verdient de best mogelijke start van het leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1.000 levensdagen zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller van fysieke en mentale problemen op latere leeftijd. In de coalitie Kansrijke Start Lingewaard werken professionals en vrijwilligers samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen