Arnhemse Wensley Piqué en Zuhause bij Theater aan de Rijn met voorstellingen over familie

De maand mei staat bij Theater aan de Rijn in het teken van familie en het vervliegen van de tijd. De Arnhemse makers Wensley Piqué en Zuhause brengen voorstellingen over familie, liefde en de betekenis van tijd bij belangrijke momenten in het leven. Vrijdag 12 mei gaat Jongen, je moeder… van Zuhause in première en op 19 en 20 mei brengt huismaker Wensley Piqué met poppenspel een ode aan zijn Surinaamse oma in de voorstelling Granm’ma.

Volg een Masterclass borduren en wisselkleding op 11 en 12 mei bij het Openluchtmuseum

In samenwerking met Modemuze is er een verdiepende masterclass van twee dagen op 11 en 12 mei: leer historische borduurtechnieken en personaliseer je eigen 'kraplaphoodie'. Leer verschillende borduurtechnieken, verduurzaam je garderobe en vertel je eigen verhaal met naald en draad. Deze masterclass is voor professionals in de mode, vormgevers, ontwerpers, modestudenten en borduurliefhebbers.

Pannenkoeken bakken op het dak van Focus Arnhem op 2 mei

In de meivakantie staat Focus Filmtheater in het teken van Focus Junior, met extra veel kinderfilms, activiteiten en pannenkoeken eten in het restaurant. Op dinsdag 2 mei om 14.10 uur is er een speciale voorstelling van Kikkerdril (6+). Na afloop van de film is er een gratis activiteit op het dak van Focus! Actrice Juul Vrijdag, oma in de film, gaat met de kinderen pannenkoeken bakken en er is de mogelijkheid om kikkerdril en andere waterbeestjes te bestuderen met een microscoop.