Bewonder het houten handwerk van Peter Strijbos in De Kijkruit

Foto: Martine Strijbos

Bewonder het houten handwerk van Peter Strijbos in De Kijkruit vanaf nu tot en met 4 november. “Voor mijn vrijwilligerswerk bij Fort Pannerden heb ik de maquette van het Fort  gemaakt.

Dit was mijn eerste werk voor het fort en is daar te bewonderen. Daarna volgden allerlei houten spelletjes, wachthuisjes en een dwarsdoorsnede van een granaat en het fort,” aldus Strijbos.

Mij altijd goed vermaakt

Peter Strijbos, geboren in 1941 in Delft, is tachtig jaar. Hij woont al sinds 1968 in Gendt. “Ik heb mij altijd goed vermaakt. Naast mijn baan als chef werkplaats in een metaalfabriek, was ik bezig met stoelen matten en mandenvlechten. Ook ben ik hout gaan draaien en heb geleerd allerlei dingen zelf te maken mede geïnspireerd door de kleinkinderen en mijn vrijwilligerswerk. Zo maakte ik van restjes hout paddenstoelen, eierdopjes, kaarsenstandaards en voor mijn kleinkinderen poppenhuizen.  Een camper van mijn dochter heb ik nagemaakt.
Voor mijn vrijwilligerswerk bij Fort Pannerden heb ik de maquette van het Fort  gemaakt. Dit was mijn eerste werk voor het fort en is daar te bewonderen. Daarna volgden allerlei houten spelletjes, wachthuisjes en een dwarsdoorsnede van een granaat en het fort. Zelfs in het restaurant op de tafels staan kleine soldaatjes van hout. Allemaal nog steeds te vinden in Fort Pannerden.  Ik houd ervan om unieke dingen te maken. Vraag je mij om honderd dezelfde sleutelhangers te maken dan haak ik af, ” vertelde Strijbos.

KijkruitWerkwijze

De kunstenaar: “Ik kijk overal naar hout of houtresten. Sommige mensen schoppen het aan de kant, maar ik kijk wat ik ervan zou kunnen maken. Zo maak ik ook sieraden van een stuk Tactus of Goudenregentak. Samen met mijn vrouw Anneke Strijbos zijn we uren aan het knutselen op zolder. We hebben nog steeds veel plezier in onze hobby en maken graag mooie dingen van hout. Stil zitten is er voorlopig niet bij!”

Informatie

Expositieadres (raammanifestatie ) is aan de Dorpstraat 21b in Gendt.
Algehele informatie is bij de Werkgroep De Kijkruit aan de Dorpstraat 56 in Gendt. Tel. 0481-421156. Mail: [email protected].
Interesse om te exposeren of mee te werken ? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl.
Social media: https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld https://www.instagram.com/Kijkruit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen