Op 22 maart: bezoek gratis het Nederlands Watermuseum op Wereld Water Dag en/of help de Nederrijn in Arnhem schoonmaken

Foto: Wereldwaterdag

Ieder jaar, op 22 maart, is het Wereld Water Dag. Deze dag is bedoeld om extra aandacht te vragen voor waterproblemen over de hele wereld.

Een belangrijk onderdeel is kennis over water, en dat is waar het Nederlands Watermuseum zich voor inzet. Daarom nodigt het Watermuseum iedereen uit om woensdag 22 maart gratis het museum te bezoeken. Je bent van harte welkom tussen 12.00 en 17.00 uur. Kom je ook?
Ook in Arnhem stad is er wat te doen, namelijk de Nederrijn schoonmaken!

Leuke kinderactiviteiten

Wereld Water Dag staat in het teken van het versnellen van veranderingen op het gebied van water- en sanitaire problemen op te lossen.
Bereid je museumbezoek uit met een leuke kinderactiviteit:

Speurtocht door het museum: Voor maar €1,50. Je kunt de speurtocht doen tijdens de openingstijden van het museum.

– Waterinspecteur speurtocht door park Sonsbeek: Voor maar € 3,95. Te koop tijdens de reguliere openingstijden en vervolgens op elk willekeurig moment te starten.

In Arnhem

Wereldwaterdag
Route 8,5 km

Hou je van natuur dan moet je op de UN Wereld Water Dag zeker naar Arnhem komen. Vanaf Strand Zuid in Arnhem maken wij in de wijken Stadsblokken en Meinerswijk over een afstand van +/- 9 km de uiterwaarden van de Nederijn schoon. Hiervoor gaan maken wij eerst de Haven van Oers en de voormalige Arnhemsche Stoomsleephelling Maatschappij (ASM) Haven schoon. Vanaf de ASM Haven kan je aan de overkant het water van de recentelijk herstelde Sint Jansbeek in de rivier zien vallen. Na de havens gaan wij tot +/- 500 meter voorbij de John Frost Brug (bekend van de slag om Arnhem) de oostzijde van de Nederrijn schoon maken, alvorens wij via de Malbugse Bandijk en het Arnhems Gemaal via De Praets weer richting de rivier lopen om daar westzijde van de rivier tot aan de Nelson Mandelabrug
schoon te maken.

Bruggen

Tijdens de schoonmaak van de Nederrijn in Arnhem passeren wij deze bruggen:

  • John Frostbrug
  • Nelson Mandelabrug

Doe mee en meld je via de website of facebook van je lokale rivier schoonmaak.
Voor meer informatie kijk naar Arnhem: Wereldwaterdag Rivierenschoonmaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen