Beleef Fort Pannerden van binnen van van buiten

Foto: Beleef Fort Pannerden

Vanaf 26 april, ook met Koningsdag, tot 7 mei zijn de deuren van fort Pannerden alle dagen geopend, behalve op maandag. Daarna tot eind mei alle woensdagen en de weekenden.

Voor jong en oud is er weer heel wat te beleven!

Speciaal voor kinderen:

Binnen: Onder begeleiding van (groot) ouders of andere volwassenen, kunnen kinderen de Expeditie Pannerden doen, en/of de speciale voorjaarsspeurtocht!

Buiten: De Belevingsroute kan worden gelopen aan de hand van een leerzaam informatie boekje verkrijgbaar bij de balie. Op een speelse manier maken jong en oud kennis met het fort en de prachtige omgeving.

Doe je de Waterlinie Expeditie? Dan kom je door het scannen van QR codes van alles te weten over forten van de Hollandse Waterlinies, waaronder Fort Pannerden. Ook kan je door de droge gracht rond het fort lopen en een van onze bunkers bezoeken! En naast ons terras is een natuurlijke speeltuin waar je gewoon lekker kan ravotten en je eigen spel kan bedenken! En wie weet neem je dan een ijsje toe?!

Op 6 en 7 mei is Iris op Fort Pannerden met haar overheerlijke poffertjes en suikerspinnen!

Voor jongeren en volwassenen

Binnen:
Houd je van avontuur en breinbrekers? Speel dan het ontsnappingsspel ‘Elements’. Samen ga je aan de slag. Je verovert ruimte voor ruimte op weg naar de uitgang. Wil je op eigen gelegenheid het fort verkennen of met de audiotour? Dat kan. Maar ook met een gids die je alle hoogtepunten kan laten zien en de geschiedenis van het fort kan vertellen.
Binnen is het restaurant in echte fortsferen.

Buiten:
Het fort beschikt over een heerlijk terras aan het water van het Pannerdens Kanaal. Vanaf het uitzichtpunt boven op het fort heb je een prachtig uitzicht! Duitsland, Nijmegen, Arnhem, de Elterberg, de rivieren, de boten, de vogels en nog veel meer kan je daar zien. Misschien wel het mooiste uitzicht van Gelderland…

Speciaal voor moeders:

Op Moederdag, 14 mei krijgen moeders een gratis consumptiebon voor koffie/ thee of een non-alcoholisch drankje.

Voor allen:

Momenteel is er een prachtige kunsttentoonstelling op het Westelijk Binnenplein te zien. De film over de geschiedenis van het fort speelt én er kan een kanondemonstratie worden gegeven.

Informatie, tarieven en openingstijden Fort Pannerden:

  • Vanaf woensdag 26 april tot en met 7 mei: 6 dagen per week open.
  • www.fortpannerden.eu
  • Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.Beleef Fort Pannerden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen