Vrijwilligersvacature van de week: Word steunouder en help een gezin!

Foto: Vrijwilligerscentrale Arnhem

Als steunouder bied je een kind een gastvrij thuis. Je geeft steun aan ouders en plezier aan het kind.

Je vangt een of twee dagdelen het kind op. Daarmee ontlast je de vraagouders. Wil je als vrijwilliger een gezin helpen en vind je het leuk om met kinderen om te gaan? Dan is steunouder misschien iets voor jou.

Wie kan steunouder worden?

Een steunouder vindt het fijn om iemand te helpen en beleeft plezier aan de omgang met kinderen. Het is een dankbare taak omdat je als steunouder van onschatbare waarde kunt zijn voor ouders en hun kind. In sommige situaties is het belangrijk om je eigen grenzen te bewaken. Het is handig als je flexibel bent en makkelijk communiceert. Spreekt dit je aan, laat het ons weten!

Wat bieden wij?

Voordat je start bieden wij je een (digi)training, waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap en waarin je andere steunouders ontmoet. Een steunoudercoördinator begeleidt de start en de match. Je kunt altijd op de coördinator terugvallen.
Wat maakt het werk de moeite waard? Het is een dankbare en leuke tijd om een kind op te vangen en samen plezier te hebben. Je ontlast het gezin en biedt een fijn moment voor het kind.

Interesse?

Neem dan eens contact op met Maartje van Ravenswaaij, 06-100 103 10 of via [email protected].

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl  Daar vind je onder anderen een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.
Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk.

Reacties

Cookieinstellingen