Doe mee met de kindermusical op 3 september

Foto: Koemi

Op zondag 3 september viert de r.k. parochie H. Maria Magdalena haar jaarlijkse parochiefeest, waarmee het nieuwe kerkjaar begint. Ditmaal gebeurt dat met een heuse musical!

Kinderen en tieners van zes tot en met zestien zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Bijbelverhaal van barmhartige Samaritaan

De musical is getiteld ‘Wie is mijn naaste?’ naar het bekende bijbelverhaal van de barmhartige Samaritaan. Want weet je wie jouw naaste is? En hoe kun je de naaste worden van iemand anders? Zo laat de musical kinderen én volwassenen nadenken over de vraag hoe je een ander kunt helpen.

Muziek combineert met kindercatechese

Het enthousiaste team van Koemi (voorheen Kisi), dat muziek combineert met kindercatechese, heeft de musical geschreven. Hun doel is om kinderen op een leuke, ontspannen manier te laten kennismaken met bijbelverhalen en zo geloof en leven te verbinden.

Dit is het dagprogramma:kindermusical

  • 9.00-11.00 uur: Instuderen van de musical door de kinderen en tieners in ontmoetingscentrum De Hoeksteen (Prinses Irenestraat 58 in Elst, achter de St. Werenfriduskerk).
  • 10.15-10.45 uur: De jongeren die naar de Wereldjongerendagen in Lissabon zijn geweest, doen verslag van hun ervaringen in de kerk.
  • 11.00 uur: Eucharistieviering in de kerk, met intussen een programma voor de kinderen en tieners. Daarna wordt het nieuwe parochiehuis aan de Dorpsstraat 38 feestelijk geopend.
  • 12.15-14.00 uur: Er staan koffie, thee en limonade klaar en een broodjeslunch. Ook is er gelegenheid om het parochiehuis te bekijken. De kinderen kunnen losgaan op het springkussen.
  • 14.00-15.00 uur: Opvoering musical ‘Wie is mijn naaste?’ in de kerk. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Wil je meedoen met de musical?

  • Leuk! Je kunt je uiterlijk 20 augustus opgeven via het parochiesecretariaat, per e-mail ([email protected]) of telefoon (0481 – 451 371).
  • De deelnamekosten zijn €2,50 per kind/tiener
  • Meer informatie over de musical vind je op www.koemi.org.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen