Jubileumconcert in Huissen met meesterwerk van Fauré

09 nov 2023, 9:00 Kunst&Cultuur
betuwsekoor piet vd horst
Op 12 november is het zover: Het Nieuw Betuws Kamerkoor pakt uit met een groot jubileumconcert in de Stadskerk te Huissen. Het koor, onder leiding van Frans van de Loo, voert met instrumentale begeleiding een aantal werken uit.
Dit is een unieke kans om in de eigen gemeente Lingewaard te kunnen genieten van Fauré’s meesterwerk, dat dit jaar op plaats vijf staat in de klassieke top vierhonderd! Het hoogtepunt van het concert is het Requiem van Fauré, een muzikale uiting van hoop en vertrouwen. Het is ook een van de meest geliefde werken uit de koormuziek.

Solisten

Het Nieuw Betuws Kamerkoor is blij dat ze Claudia Wijers, sopraan, en Hans Scholing, bariton, bereid hebben gevonden als solisten voor het concert. Daarmee helpen zij het concert een succes te maken. Beiden zijn graag geziene gasten bij het koor. Claudia was er nog in 2019 met het Requiem van Haydn en Hans met het Kerstconcert in 2017.

Dichter George Herbert

Het programma bevat tevens de uitvoering van de Five Mystical Songs van Ralph Vaughan Williams. Deze mystieke, maar ook kleurrijke liederen, zijn gebaseerd op de gedichten van de priester en dichter George Herbert uit de zeventiende eeuw. Ook worden er voor de pauze nog een paar kleinere stukken uitgevoerd waarin de solisten en instrumentalisten zullen schitteren zoals het ontroerende Ave Verum van Saint-Saëns en het Panis Angelicus van Cesar Franck.

Praktsiche informatie

  • Het concert begint om 14.30 uur in de Stadskerk te Huissen, Langekerkstraat 10.
  • De entreeprijs is voor volwassenen €18,-; tot en met zeventien jaar €9,- (incl. koffie/thee).
  • Kaarten zijn te koop via de website : www.nieuwbetuwskamerkoor.nl en vanaf 23 oktober bij Bruna Huissen en De Toren van Bemmel in Bemmel.