CSS Energie-advies wint de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021

Foto: The Future of Us

CSS Energie-advies wint met de door hen ontwikkelde stikstofstripper de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021. Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt.

De stikstofstripper van CSS Energie-advies kwam als winnaar uit de bus. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan René Cornelissen, eigenaar van CSS Energie-advies, “Doorbraak in de stikstof problematiek,” aldus Jan Terlouw. CSS Energie-advies wint met de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 tevens een cheque van €10.000,-. “De prijs helpt ons in onze missie en de technische ondersteuning voor het verminderen van de stikstofdepositie,” aldus Cornelissen.

Jan Terlouw InnovatieprijsEnergietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland

Kiemt reikte tijdens The Future of Us – The New World deze prijs voor de elfde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met de prijs, waaronder €10.000,- en ruime media-aandacht, geeft Kiemt de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet. Daarnaast biedt het Octrooicentrum van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) de winnaar van de hoofdprijs een IP Smart Scan aan.

Mest omzetten in groene kunstmestJan Terlouw Innovatieprijs

Met Bio-NP, een stikfstofstripper, kan je op boerderijschaal groene kunstmest maken. Je zet mest om in een groene kunstmest. Hiermee halveren de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met zeventig procent (zie bijgevoegde onderbouwing). Hiermee kan op korte termijn een zeer aanzienlijke bijdrage volgen voor het verminderen van de stikstofdepositie.

Ambitieprijs 2021

Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. De jury koos uit de genomineerden Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters voor Solxua B.V. met hun innovatie De gekleurde zonnegevel. De Ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB die werken aan duurzame innovaties, maar nog in de vroege fase van ontwikkeling zitten. De Ambitieprijs omvat €5.000,- prijzengeld en vijf dagen adviestijd voor bedrijfsversterking en verbinding met het netwerk door Kiemt.

The Future of Us – The New World

De uitreiking vormde tevens de afsluiting van het hybride congrestival The Future of Us. Afgelopen jaren organiseerdenen Kiemt en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) met vele partners, de derde succesvolle editie van dit evenement waarin innovatief Oost-Nederland elkaar ontmoet en de nieuwste ontwikkelingen een podium krijgen.

Over KiemtJan Terlouw Innovatieprijs

Kiemt is een netwerkorganisatie van betrokken ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid in Oost-Nederland, gericht op een snellere transitie naar een duurzame samenleving. Dit doet Kiemt door het aanjagen van innovaties in de energietransitie en circulaire economie. Binnen de keten van duurzame innovaties richt Kiemt zich op de pioniersfase, ze doet dat door kansrijke ideeën uit het netwerk te verzamelen, te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Reacties

Cookieinstellingen