Zondag 19 december spoorzoeken in de Bemmelse polder

Foto: Lingewaard Natuurlijk

De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de handschoenen, de polder te verkennen.

Op zoek naar sporen van bevers maar de sporen van reeën, vossen, vogels en zelfs dassen kunnen ook gevonden worden op de kale grond.

Kramsvogels en kolganzen

Met gidsen van Lingewaard Natuurlijk zoeken we sporen en kijken uit naar kramsvogels, koperwieken en grazende kolganzen. Misschien ontdekken wel een enkele toendrarietgans, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans. Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. Op naar buiten, even een frisse neus halen!

Laarzen aan en kijker mee

Vanaf 13.45 uur verzamelen we in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Kosten deelname €3,- per persoon, kinderen €1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar. Tip: laarzen aan, kijker en fototoestel mee. In verband met de huidige coronaregels graag 24 uur voor de start aanmelden via: [email protected] of via Gijsbert Peelen 06-10864179.

 

Reacties

Cookieinstellingen