Geslaagde opruimactie van G3-leerlingen OBC-Huissen

Foto: OBC-Huissen

Zestig derdejaarsleerlingen van de gemengde leerweg bij OBC-Huissen organiseerden een geslaagde opruimactie om zwerfafval te verzamelen in Huissen. Op maandag 13 december staken zij hun handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat de stad weer een beetje schoner werd.

Een aantal leerlingen is tijdens deze actie zelfs door De Gelderlander geïnterviewd. In de krant verscheen een leuk item, bekijk hier het volledige artikel.

Profiel Dienstverlening en Producten

De leerlingen volgen het profiel Dienstverlening en Producten (D en P). In het natuur- en milieuproject staat het ontdekken van wat er allemaal voor afval op straat ligt centraal. “We hebben spuitbussen, statiegeldflesjes, houten vorkjes, drinkbekers en zelfs een hobbelolifant gevonden,” zegt Rafael.
De leerlingen hadden niet verwacht dat ze zoveel afval zouden vinden. Op een aantal plekken, bijvoorbeeld bij bushokjes, hebben zij ontzettend veel afval gevonden.

Presentatie de opruimactie

De leerlingen gaan vervolgens aan de slag met het maken van een verslag van hun bevindingen. Hierin beschrijven zij wat ze allemaal voor afval hebben gevonden. Ook de plekken waar ze het meeste afval hebben gevonden komen hierin terug. De leerlingen gaan hierover met elkaar in gesprek. In de laatste schoolweek van het jaar bij OBC-Huissen presenteren zij hun bevindingen aan wethouder in het gemeentehuis.

Reacties

Cookieinstellingen