IVN RijnWaal op 6 mei: informatieve natuurwandeling in de Gendts waard

Foto: IVN RijnWaal

Op zaterdag 6 mei ’s middags organiseert IVN RijnWaal een informatieve natuurwandeling in de Gendtse waard. De excursie start vanaf afrit naar de steenfabriek aan de waaldijk ter hoogte van de Kommerdijk in Gendt.

De natuurwandeling wordt geleid door de natuurgids Jos van Betuw mobiel 0623738031.

Eerste werkzaamheden

Het is alweer twee jaar geleden dat de eerste werkzaamheden plaats vonden voor de herinrichting van de Gendtse polder. In april/mei 2021 werden de eerste industriƫle activiteiten zichtbaar en is nu goed te zien waar de werkzaamheden plaats vinden. Welke impact dit voor de natuur heeft, en in de toekomst gaat hebben gaan we deze middag verder bespreken.
Uiteraard wordt er ook stil gestaan bij de herinrichting van dit gebied. De totale oppervlakte is zo’n slordige 220 hectare groot. Hoe deze herinrichting verder gestalte krijgt belichten we ook aan de hand van de momenteel beschikbare gegevens.

Praktische informatie

Op zaterdag 6 mei om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende informatieve natuurwandeling in de Gendtse waard. De excursie start vanaf afrit naar de steenfabriek aan de waaldijk ter hoogte van de Kommerdijk in Gendt.
Deelname is op eigen risico.
Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Reacties

Cookieinstellingen