Wethouder Maarten van den Bos feliciteert Kledingruilwinkel met winnen duurzaamheidsprijs

Foto: SWL

De vrijwilligers van de Kledingruilwinkel in Bemmel werden op maandag 6 november in de watten gelegd met een lekkere lunch. Dat was in de aanwezigheid van wethouder Maarten van den Bos, wethouder voor onder meer duurzaamheid in Lingewaard.

Daarnaast werd ook de officiële oorkonde overhandigd door de organisatie van de Duurzaamheidsdag. Die heeft gelijk een mooi plaatsje gekregen in de winkel.

Duurzame aanpak

Hij vertelt: “Naast de duurzame aanpak van de Kledingruilwinkel, waar kleding meermalen gebruikt wordt en niets weggegooid wordt, zijn de gemeente en het gemeentebestuur trots op meerdere aspecten van de winkel en de vrijwilligers. Wanneer je hier binnenkomt ben je gelijk op je gemak, je wordt vriendelijk onthaald. Of je nu komt omdat je geen nieuwe kleding kunt kopen voor je kinderen of alleen maar kleding brengt… iedereen is gelijk. Je loopt hier altijd met de borst vooruit de deur uit.Zelfs wanneer je een sollicitatiegesprek hebt en je wil nette kleding aan kun je hier terecht. De diversiteit van vrijwilligers maakt dat iedereen zich hier welkom voelt. Dat maakt deze winkel zo bijzonder. Het heeft een zeer brede maatschappelijke functie.”
Inmiddels meer dan 1600 geregistreerde (unieke) klanten.

Stempelsysteem

De kledingruilwinkel werkt door middel van een stempelsysteem. Voor elk ingeleverd kledingstuk krijg je één of meerdere stempels.
Meer informatie en openingstijden: www.swlingewaard.nl/participatiepunten/kledingruilwinkel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen