IVN RijnWaal natuurwandeling: Volop leven in de Klompenwaard

Foto: IVN RijnWaal

Op zaterdag 14 oktober organiseert IVN RijnWaal een natuurwandeling in de Klompenwaard in Doornenburg. Uiteraard zijn de grote grazers, Konikpaarden en Rode Geuzen, niet te missen.

Zij hopen jou dan ook te mogen ontmoeten voor een mooie struintocht door dit prachtige natuurgebied.

Volop leven in de Klompenwaard

Wie denkt dat er in deze tijd van het jaar in de natuur niet zoveel te beleven valt, heeft het mis. Ook in de herfstperiode is er volop leven in de Klompenwaard.
Jullie zullen stilstaan bij de totstandkoming van dit natuurgebied op deze toch wel markante plaats. De dynamiek van de Waal en het Pannerdens Kanaal en de wisselende waterstanden, hebben vrij spel in de Klompenwaard.
Tijdens de struintocht zullen jullie, hopelijk, diverse watervogels te zien krijgen. Putters zijn bezig de zaadjes uit de uitgebloeide distels en klissen te peuteren. Buizerds en torenvalken zijn ook vaak te vinden in de Klompenwaard. Uiteraard zijn de grote grazers, Konikpaarden en Rode Geuzen, niet te missen. Kortom voor elk wat wils. IVN RijnWaal hoopt jou dan ook te mogen ontmoeten voor een mooie struintocht door dit prachtige natuurgebied.

Praktische informatie

  • Op zaterdag 14 oktober 2023 om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in de Klompenwaard in Doornenburg.
  • De excursie start vanaf de parkeerplaats bij het toegangshek Klompenwaard Sterreschans/Waaldijk te Doornenburg den en wordt geleid door de natuurgids Jos van Betuw mobiel 0623738031.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet jouw verrekijker niet.
  • Deelname is op eigen risico.
  • Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.
  • Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen