Bezoek de WaterWensPlaats bij het Watermuseum Arnhem

Foto:

Het gaat niet zo goed met het water in Nederland. Rivieren hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig, water is vaak te vies en in de zomer is er soms te weinig water.

Mensen hebben hier grote invloed op, maar wat zou het water zelf graag willen? Bezoek tot en met 31 januari de WaterWensPlaats en laat de stem van water klinken!

Leef je in en deel je wens

Op woensdag 27 december opende het Nederlands Watermuseum de WaterWensPlaats. En het begon meteen goed: jullie konden toen je uitgebreid inleven in water, een waterwens bedenken. Ook hadden ze een bijzondere gast uitgenodigd! Cartoonist Herman Roozen ging wensen uitkiezen en er live aansprekende cartoons van maken. Deze worden tentoongesteld in de WaterWensPlaats. Herman werkt(e) mee aan Jan, Jans en de kinderen, Donald Duck en Dirkjan, dus de kans is groot dat je al tekeningen van zijn hand hebt gezien! Ook op woensdag 4 januari zal hij aanwezig zijn en kan je helemaal inleven in het water. Deze activiteit is gratis met een geldig entreebewijs en geschikt voor jong en oud.

WaterWensPlaats

Bij de Jansbeek vul je een waterbuisje. Daarna ga je naar de WaterWensPlaats. Onderzoek het water met je zintuigen, beantwoord de vragen en bedenk een wens namens het water.

Maak kans op een persoonlijke cartoon

Kan je niet op 4 januari? Je hebt tot 31 januari de mogelijkheid om de WaterWensPlaats te bezoeken, je te laten inspireren door de mooie cartoons en de andere waterwensen. En nog belangrijker: zelf je waterwens achterlaten. Wie weet win jij met jouw wens en ontvang jij jouw wens getekend door Herman!
Begin februari zal Hannah de Boer, Jeugdbestuurder van Waterschap Rijn en IJssel, de waterwensen bestuderen en een winnaar kiezen.

Het Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoetwater in het dagelijkse leven. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring. Het adres is Zijpendaalseweg 26-28 te Arnhem. Meer informatie over de WaterWensPlaats en het museum vind je op www.watermuseum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen