De Polderbende van IVN RijnWaal bestaat tien jaar en doet mee aan de Rabo clubactie

Foto: Polderbende IVN

Natuur en educatievereniging IVN RijnWaal bestaat volledig uit vrijwilligers, is opgericht in 2004 en telt ruim 120 leden. Sinds september 2011 is er de Polderbende, die voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar activiteiten organiseert onder leiding van een team van enthousiaste natuurgidsen.

IVN RijnWaal doet mee aan de Rabo clubactie om de Polderbende voor de komende  jaren van extra middelen zoals loeppotjes (potjes met vergrootglazen) en andere onderzoekmaterialen te voorzien.

De Polderbende

Maandelijks gaat de Polderbende op stap, met uitzondering van december, februari en de zomervakantie. De plaats waar ze bezig gaan wisselt en de groep kinderen ook. Per tocht kunnen vijftien kinderen deelnemen en iedereen moet zich voor elke tocht opnieuw aanmelden.
Meestal gaat het om een pittige struintocht, waarbij we de activiteiten aan laten sluiten bij de verschillende seizoenen. De struintochten zijn door de polders van Gendt en Doornenburg met de nodige educatieve ondersteuning. Spelenderwijs laat de Polderbende-gidsen de kinderen veel ontdekken in de natuur, van kleine beestjes tot bessen en zaden; van werken met je zintuigen in het donker tot weven met bloemen; van vogels kijken tot diersporen zoeken. Elke keer proberen ze de tocht uitdagend te maken.

Tien jaar Polderbende

De Polderbende bestond in september tien jaar en dat hebben ze gevierd tijdens de excursie van de Polderbende op 25 september in de Klompenwaard. Het vaste team van begeleiders is daarbij door de kinderen in de bloemen gezet.

Natuur en educatievereniging IVN RijnWaal

IVN RijnWaal organiseert publiekswandelingen en natuurcursussen met ervaren natuurgidsen. Veel van die activiteiten vinden plaats in de uiterwaarden van de Waal en de Rijn. Voor meer informatie kijk op www.ivnrijnwaal.nl.
Steun ons doel en doe mee aan de Rabo clubactie via www.Raboclubsupport.nl en stem op IVN RijnWaal.

Reacties

Cookieinstellingen