Op zondag 17 oktober expeditie in landschapspark Lingezegen

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 17 oktober gaat IVN RijnWaal op expeditie in landschapspark Lingezegen. Dit natuurgebied-in-ontwikkeling vormt een groene buffer tussen het verstedelijkende Arnhem, Elst, Nijmegen en Bemmel, zodat de omwonenden in hun omgeving al allerlei manieren kunnen recreëren.

Het is geen aaneengesloten ouderwets park, maar bestaat uit uiteen liggende delen met elk een eigen karakter: deels agrarisch, elders is natte natuur in de maak, en ook voedselbossen en oude gewassen krijgen een kans. Er is veel ruimte voor paardrijders, fietsers, wandelaars en joggers.

Op expeditie

Om 14.00 uur begint vanaf Park 12 (nabij Elst) een natuurwandeling om met de nieuwe natuur kennis te maken. De start is bij het centrum voor natuurbeleving Landerij De Park, een echte pleisterplaats met veel activiteiten en horeca. Onderweg vertelt een gids van IVN over het ontstaan en de ontwikkeling van deze nieuwe natuur en wat er deze tijd van het jaar zoal te zien is. Na anderhalf à twee uur is iedereen weer terug bij De Park.
Houd rekening met natuurbestendige kleding en schoeisel.

Praktische informatie

Landerij De Park 12 is met de auto te bereiken via de Grote Molenstraat (toegang is vlak bij de Linge) en met de fiets ook binnendoor.
De tocht is gratis, maar een bijdrage voor IVN wordt op prijs gesteld.
Inlichtingen bij Krijno Horlings: 06 5502 1953.
Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Reacties