Informatie van Staatsbosbeheer over vegetatiebeheer in de Klompenwaard

Foto: Stadsbosbeheer

Staatsbosbeheer zal binnenkort starten met het vegetatiebeheer in de Klompenwaard. Dit betekent dat een deel van de bomen en struiken verwijderd gaat worden.

Lingewaard Natuurlijk is erg blij dat Staatsbosbeheer het vegetatiebeheer in de Klompenwaard meldt. Zo zijn jullie op de hoogte van de activiteiten, die zij graag met jullie delen.

Het beleid

Dit is vastgelegd in de Vegetatielegger of in een Waterwetvergunning. Voor de Klompenwaard is in 1997 een vergunning aangevraagd. Staatsbosbeheer is als eigenaar wettelijk verplicht om te voldoen aan de in deze vergunning vastgelegde maximale vegetatie. Rijkswaterstaat heeft geconstateerd dat er te veel vegetatie aanwezig is in de vorm van bomen en struiken. Om weer te voldoen aan de vergunning moet Staatsbosbeheer deze vegetatie verwijderen.

Kaart in de bijlage

Naar verwachting zal eind 2021 / begin 2022 een deel van de houtige opslag worden verwijderd. Op de kaart in de bijlage van dit bericht wordt de werklocatie aangeduid met een gekleurd kader. Om te voldoen aan de vergunning van Rijkswaterstaat zal er op termijn nog meer vegetatie verwijderd moeten worden. Staatsbosbeheer onderzoekt of met een aangepaste inrichting meer vegetatie mag blijven staan.

Nog vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan kun je deze stellen door te reageren op dit bericht of door contact op te nemen via onderstaande contactinformatie. Graag ook een CC naar [email protected].
Deze informatie is verstrekt via Daan Meeuwissen, Boswachter Publiek | Staatsbosbeheer Rivierengebied Oost, Ooijse Bandijk 36B | 6576 JE | Ooij. [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen